Resurser för handledare

Här vill vi dela med oss av resurser till dig som arbetar för att skapa friskare och mer framgångsrika organisationer.

Genom åren har vi varit mentorer åt en lång rad organisationer/ledare i förändring. Vi har utbildat hundratals personer så att de själva kan behålla kraften i sin organisation liksom sprida den till andra organisationer.

Projektplaneringsverktyg med helhetssyn

Här beskriver vi ett utvecklingsverktyg som vi använder i alla projekt vi planerar. Utvecklingskompassen/The Medicine Wheel Tool(C) ger essentiella perspektiv för utvecklingsarbete för såväl individ, grupp som organisation.

Effektiva möten

Det finns mycket du kan göra för att ta tillvara potentialen i dina möten. Här finner du några grundläggande tips. För mer info se våra utbildningar.

Open Space-metoden

Du kanske varit med på ett Open Space-möte, nyligen utbildat dig eller du kanske vill fräscha upp dina kunskaper/leta efter nya idéer. Här finns en källa att ösa ur!

Metod för facilitering av distansmöten

Här kan du läsa mer och ladda ner vår 2-sidiga praktiska beskrivning för hur du kan börja leda kreativa och effektiva möten – på distans.

Tips för fortsatt lärande

Här finner du litteraturtips, länkar till utvalda kollegors hemsidor – i hela världen. Dessutom information om fysiska träffar lokalt och globalt liksom länkar till virtuella lärandegemenskaper.

Utvärderingsmodell

Att utvärdera effekter av utvecklings-insatser är viktigt för att ta tillvara lärandet för framtiden. Här beskrivs en enkel men kraftfull modell som vi använder i de allra flesta utvecklingsuppdrag.

En kraftfull beslutsprocess: 5toFold

’5toFold’ är en kraftfull, djupt demokratisk och EFFEKTIV beslutsprocess. Den ger alla en röst. Den tydliggör vem som vill ta ledarskap för genomförandet samt vilka reservationer ni kan ta hänsyn till efter ett beslut.

De flesta möten/konferenser består av en utforskande och en konvergerande fas så konklusioner dras och aktiviteter och ansvar bestäms. I detta dokument presenteras några olika framgångsrika verktyg och tekniker för den fasen.

Bildgalleri

Se bilder från olika uppdrag vi genomfört de senaste decennierna!