Hur leder jag ett onlinemöte, så deltagarna känner sig komfortabla och trygga?

I tidigare inlägg har jag delat lite om vikten av förberedelser, tydlig inbjudan och värderingar/förhållningssättet för mötet. För att deltagarna ska kunna förbereda sig behöver de praktiska och tekniska förutsättningar kommuniceras tydligt. Ibland sätter vi t o m upp en övningssession som vi erbjuder de som känner sig osäkra på tekniken.

Vi sätter alltid starttiden 10 minuter innan mötet börjar så att alla kan anlända i lugn och ro, kolla tekniken, mingla lite och hämta sig en kopp kaffe eller te. Det gör stor skillnad att inte ”kastas” rakt in i mötet.

Jag brukar försöka vara så tydlig som möjligt med mina muntliga instruktioner. Hellre repetera något som de flesta redan vet, än att någon blir lämnad utanför. Vi har olika vana och förmåga att ta till oss att arbeta i en onlinemiljö. Tänk på att det kan vara väldigt mycket som är helt nytt för någon.

Det arbetssätt vi använder i onlinemöten ger inledningsvis deltagaren/hela gruppen möjlighet att landa och fokusera på mötets syfte. Det skapar en trygghet från början. Vi skapar utrymme och ett lugn genom hela mötet som är komfortabelt och känns bra. Alla upptäcker att de har möjlighet att bidra med sina tankar och idéer, utan att behöva slåss om ordet.

Vi har också ett nogsamt utarbetat upplägg/design för mötet. Att kommunicera det inför och i inledningen av mötet skapar en förvissning om att det finns en tydlig struktur och att mötet är resultatinriktat även om det kan kännas ovanligt och kanske lite löst i kanterna i början.

 

Comments

comments

Speak Your Mind

*