Myten att fysiska möten alltid är bättre, är just en myt!

 

Det finns utmaningar med att flytta över alltmer online. Det finns också fördelar som allt fler upptäcker. De senaste 10 åren har jag använt onlinemöten som en naturlig del i mitt vardagliga arbete dels med mina kollegor i vår konsultorganisation dels med mina kunder.

Mina kunder har alltid uppskattat att det varit kreativt och effektivt och att vi/de slapp resa den gången, men intresset att bygga egen kapacitet att arbete smart med onlinemöten i vardagen har varit minst sagt sval.

Det finns en myt, att fysiska möten är alltid bättre än onlinemöten. Ursäkta men många organisationer har fysiska möten med mycket övrigt att önska i relation till hur jag anser att möten som syftar till lärande och utveckling, bör genomföras. Flyttas sådana möten bara över online så blir det förstås riktigt illa.

Men onlinemöten kan vara kreativa och effektiva. Då är de väl förberedda, har en tydlig ledning och struktur som inbjuder till delaktighet. Dessutom ett upplägg med en utforskande fas och en fas där vi knyter ihop säcken och kommer till konkreta resultat. Det kräver en teknik som funkar, en metod som ger struktur och en vältränad facilitator som leder och säkerställer ett bästa förutsättningar för ett bra samarbetsklimat i mötet.

Vi har just satt nya datum för 2-timmars workshopen ”onlinemöten som fungerar”. Vi har redan haft mer än 100 nöjda deltagare som nu håller sina egna onlinemöten – som fungerar!
Häng med!

Foto: Mia Sandblom

Comments

comments

Speak Your Mind

*