Vad gör humlan i ett Open Space-möte?

Har du hört om humlan och vad den gör i Open Space-möten? Vi brukar berätta det i introduktionen till våra möten för att underlätta för människor att välja beteenden som inte alltid annars är OK. Nämligen att ”humla runt” och vara med lite här o där. Att gå från ett halvfärdigt möte till ett annat och därmed korsbefrukta konferensen.

Det innebär en massa lärmöjligheter t ex för oss som sitter kvar (att vi inte behöver lägga energi på att fundera över varför hen lämnade oss), för oss som blir berikade av en ny mötesdeltagare (att inkludera och uppskatta tillskottet och vara nyfiken på vad den har med sig).

När jag introducerar deltagarna till ett Open Space-möte brukar jag säga att ”humle-beteenden” är en av effekterna av att vi tillämpar lagen om rörlighet i Open Space-möten. Ett sätt att förklara lagen är att säga att ”om du någon kommer i en situation där du varken lär eller kan tillföra något – gå någon annanstans”.  

Vill du lära hur du kan skapa kraftfulla, hållbara resultat av att använda Open Space-metoden i din organisation eller förening? Läs mer om vår 3-dagars kurs i närheten av Amsterdam den 6-8 september. Dit tar du dig enkelt o prisvärt och en positiv bieffekt är att du dessutom därmed förlänger sommaren. :)

Comments

comments

Speak Your Mind

*