Rapport från en uppföljning efter faciliteringskurs

Sitter på planet hem efter genomfört uppföljningsmöte som en del i kursen ’Att arbeta med Whole Person Process Facilitation’. Kursens tre dagar genomfördes i juni, därefter har deltagarna praktiserat i olika utsträckning. Idag delades många spännande berättelser i cirkeln.

Några exempel: APT med ny energi, mer effektiva (och roliga) ledningsgruppsmöten, workshops som gör skillnad för att människor kan bidra mer konstruktivt. Någon berättade om ett delvis nytt förhållningssätt i vardagen.

Samtidigt så uppdagade vi att det finns motstånd i många av oss. Att ge oss in i det okända är ofta skrämmande och ibland gör det ont. Att bryta normer kräver en mycket mod. Att ta ordentligt med tid för att omsorgsfullt planera för medskapande, följa upp och inte minst ge sig själv tid att andas efteråt (och före, liksom under) är också nödvändigt för hållbar framgång.

När jag faciliterar möten ser det ut som världens coolaste jobb. Men då vet en inte allt som förberetts, för att sedan kunna släppa taget och låta deltagarna medskapa på ett bra sätt. Vi brukar räkna med två timmar av förberedelser per timma vi faciliterar med WPPF. Men sedan ger det många effekter på flera plan. Allt från klokare beslut. Mer transparens. Bättre trivsel/arbetsmiljö. Roligare…!
img_1152Den 15-17 februari genomför vi nästa öppna kurs Att arbeta med Whole Person Process Facilitation. Enkelt o billigt att flyga till vårt favorit ställe i Amsterdam. Ett ’dream team’ som välkomnar dig/er och andra deltagare från olika håll i Europa.

Mer info här

Comments

comments

Comments

  1. Asch det var då märkligt att bilden hamnade på sned. När jag tog bilden så stod de upp!

Speak Your Mind

*