Hur skapar vi ett långsiktigt & hållbart integrationsarbete?

Detta är temat för dagens Open Space-konferens här i Karlskoga. 110 från  kommunens politiker och förvaltningsledningar inleder på detta sätt kommunens arbete med att skapa en intergrationsstrategi… Kanske något för fler att ta efter…FullSizeRender

Det finns såväl utmaningar som möjligheter och att strategiskt arbeta med frågorna är en klok väg framåt. Full fart!

Comments

comments

Comments

 1. Konsensus och STORT engagemang att en gemensam strategi är nödvändig. KS ordf o Kommunalråd står i fronten. Wow detta kan bli bra!

 2. Thomas Herrmann says

  Vi står inför utmaningar för att ta tillvara de möjligheter som kommer av den ökade invandringen, främst pga oron i världen. Även om mycket gott görs så behöver vi utveckla nya sätt att välkomna de invandrande. Vad gör ni i er kommun?

  • Jette Ammar Kristoffersen says

   Lyder som Karlskoga allerede er et langt skridt fremme med den indsats! Er du interesseret i erfaringer fra Danmark med langsigtet strategisk integrationsindsats – en knibtangsstrategi, for dels at skabe aktivt medborgerskab, fx selvforsørgelse – eller vilje hertil og dels mangfoldighed – altså at der skabes rum, mulighed, inddragelse og værdier for det fælles, er du velkommen til at kontakte mig. Har i mange år arbejdet med integration, bl.a. som Integrationschef med ansvar for samordning af kommunens samlede integrationsindsats på tværs af fagområder, interaktion mellem faglighed og borgere, inddragelse af civilsamfund – erhvervsliv, NGO, boligområder og ikke mindst de etniske minoriteter selv. Gode erfaringer med ressourceorienterede metoder… held og lykke med indsatsen!

   • Hej Jette o tack för dina rader!
    Låter som en bra kniptångsstrategi som ni arbetat fram och som jag uppfattar en bra process att komma dit! Det finns STORA behov av stöd i många av Sveriges kommuner, så jag hoppas vi kan ha nytta av varandra! Det är viktigt att agera NU!
    Era erfarenheter låter spännande så jag ser fram emot fortsatta kontakter.

    • Jette Ammar Kristoffersen says

     Hej Thomas!
     Det er en aftale.

     Til orientering: Er i overskriftsform især optaget af:
     -at skabe hurtige resultater for den enkelte/ hele familien mens motivationen er maximal – selvforsørgelse, uddannelse, kompetencer og interesser i spil, deltagelse i kulturelle og sociale fællesskaber, viden og relationer…..det bidrager til trivsel og til at begrænse uheldig under/ overrepræsentation i forhold til den øvrige befolkning.
     – at have klar retning og værdier ( og sammen finde værdier for fællesskabet, som omsættes og italesættes i klare forventninger/krav) samt at uddanne frontmedarbejdere
     – At undgå monofunktionelle boligområder. En høj koncentration af indvandrere rummer dog også muligheder i forhold til aktivt medborgerskab og mangfoldighed, hvis potentialet bruges.

     Og de lidt mere langhårede….:
     – systemisk tilgang med fokus på samskabelse i alle processer og projekter – og interaktion mellem faglighed og borgere – både den enkelte indvandrer/ flygtning, netværk og organisationer – samt etablering af relationer, der sammen designer, forbereder, gennemfører og afslutter processerudvikler ydelser
     – ressourceorienterede metoder
     – at gøre mangfoldigheden levende ved at indvandrere – som øvrige borgere – bliver forandringsagenter i forhold til udvikling afvelfærd og samfund
     -at der på trods af gode intentioner er stor risiko for, at det ender meddysfunktioner frem for funktioner.

Speak Your Mind

*