Hur smart är du? Eller dags att bjuda in till medskapande?

Hur många av våra företag och organisationer förstår att du som chef inte är smart nog att utveckla verksamheten på egen hand? Jodå de flesta MEN hur många är det som gått från den insikten till att göra medskapande till norm för verksamheten? Att varje gång du står inför ett tillfälle där organisationen behöver bryta ny mark använda de tillgängliga resurserna i och kring din organisation. Det som seglat upp kan vara en ny utmaning, en möjlighet eller ”you name it”.

mångaideer

Jag är delägare i en  internationell konsultorganisation, Genuine Contact Co-Owners Group Inc. Där talar vi allt mer om att vi har ”a culture of leadership”. Vi har utvecklat en ledarskapskultur i vår egna organisation vilket betyder att vi alla 40 medägare (+ många andra engagerade) tar gemensamt ansvar för att leda och utveckla verksamheten framåt. Detta istället för att en chef ska visa vägen, fatta alla beslut som rör utveckling osv.

Vi har kommit hit genom att leva som vi lär. Vi använder själva de metoder och verktyg som vi sedan många år lär ut till andra organisationer. Smart!

Comments

comments

Comments

  1. Vår nya GD har det som sin nya ledarskapsfilosofi att utveckla ett medledarskap hos alla medarbetare i stället för detaljstyrande chefer där medarbetarna inte vågar agera självständigt

    • Låter härligt. Wow att släppa loss alla de krafterna o det engagemanget i mer produktivt arbete!
      Jag hoppas bara ledningen har en djup förståelse för vad det innebär och skaffar verktyg att förverkliga det i vardagen. Good luck!

Speak Your Mind

*