Varför kämpa så hårt…?

Sitter på flygplatsen på väg hem efter en långhelg med kollegor från olika delar av Europa. Jag är i Amsterdam och deltog i en sk mentorcirkel där människor som arbetar med The Genuine Contact Program möts för att dela erfarenheter och lära tillsammans.

Jag hade dessutom två dagar för att arbeta tillsammans med Doris som bor här och Anna Caroline från Berlin.

Vi hade en hel del som vi ville hinna med inkl några viktiga beslut att fatta, så vi började med en rejäl ’check-in’ för att landa o fokusera.

Därefter promenerade vi runt i staden, fikade, åt lunch, en glass slank ner och  slutligen landade vi på en mysigt temporär utomhusbar där några timmar ’försvann’.

IMG_4034

Två av oss var under morgonen inne på att vi skulle ta med oss penna o papper för att vara riktigt produktiva men vi gick iväg utan material och bara var, istället för att ha fokus på att göra göra göra som en ofta har.

Hur gick det då? Vi hann med allt vi hade hoppats på inkl att navigera igenom några kniviga frågor, coacha varandra i våra respektive arbetssituationer, utforska utmaningar i den globala konsultorganisation som vi är delägare i, prata om livet och ha väldigt trevligt. I slutet av dagen fattade vi, med lätthet, de beslut vi behövde fatta.

Ibland kämpar vi FÖR hårt i livet. Vi tror att vi kan forcera fram resultat genom att strukturera, kontrollera och slita ont…istället för att surfa på vågen. Harrison Owen pratar om att vara en Wave rider – att inse att vi inte kan styra vågorna och istället nyttja kraften genom att ’rida på dem’.

Mike Dooley, en annan av mina inspiratörer, sprider bl a idén om ’the law of attraction’. Fokusera på det du vill, så kommer det till dig. Han liknar det vid att ställa in GPSen. Den hjälper dig att hålla fokus på visionen/målet och INTE exakt hur du ska ta dig dit (the cursed how’s).

Doris, Anna-Caroline och jag var klara över vad vi behövde åstadkomma. Vi var fokuserade på det målet men kämpade inte för att nå det utan surfade på vågen och följde våra hjärtan/vår passion under dagen. Vi hade ställt in GPSen och vi nådde våra mål, med råge, och skördade många extra frukter – goda frukter som vi kommer ha med oss framöver.

Comments

comments

Comments

  1. Så underbart klokt

  2. Tack Pia. Alla dagar är iofs inte så ’enkla’. Idag började jag med veckans praktiska förberedelser. I em ett uppföljningsmöte. + nyss faciliterat ett telefonmöte WPPF style och imorgon börjar Open Space kursen på Gaia. Och på fredag ett OS! Wohooo….

Speak Your Mind

*