Släpp loss krafterna…

1998 hörde jag en kollega berätta om ett möte hon varit på… Jag tände på alla cylindrar och kollade upp vad det här ”Open Space” var för någonting. Jag anlitade konsulten, Ingrid Olausson som tog metoden till Sverige redan i mitten av 90-talet, för ett par uppdrag i min organisation och sedan var jag såld på Open Space…

Mer än 15 år senare har jag lett 100-tals utvecklingsprocesser i olika organisationer – allt från Rasföreningen för Gotlandsfår till kommuner, Universitet, Volvo mm mm. Det är så bra så mitt konsultande numera är ett självspelande piano och uppdragen flyter in i en fin takt.

Jag är oerhört lyckligt lottad för det finns inget roligare än att ”öppna space” i organisationer på olika sätt. Jag använder inte alltid Open Space som mötesform för ibland lämpar sig andra metoder bättre. Men jag arbetar bara med medskapande processer – där deltagarna är experterna. Må det vara en ledningsgrupp eller personer (unga, gamla, stora, små – you name it) engagerade i en specifik fråga. Open Space-metoden är en av de kraftfullaste arbetsformerna så den använder jag så ofta jag bara kan. Bilden nedan är ett exempel från ett stort Open Space jag ledde under Landsbygdsriksdagen i maj.

IMG_1505

Det finns stora behov i vårt samhälle av möjligheter att komma samman under livsberikande former. Tyvärr är det endast en bråkdel av våra företag/organisationer som förstått att medskapande måste vara norm för att de ska bli riktigt framgångsrika idag!

Sedan början av milleniet utbildar jag människor som vill vara med och sprida dessa arbetssätt och jag är enormt glad av att veta att hundratals personer nu bär kunskapen vidare och ”öppnar space” på många platser i världen.

Låter det intressant? Vill du vara en av dem som sprider detta vidare och på så sätt bidrar till att fler organisationer och människor nyttjar sin potential? I så fall har du chansen redan den 23-25 september då nästkommande tillfälle att lära sig om Open Space-metoden går av stapeln. Du får några dagar, tillsammans med spännande människor, i magisk miljö, på Gaia Kursgård i skogen mellan två sjöar (4 mil söder om Göteborg). Läs mer & anmälan!

Wohoooo!

Comments

comments

Comments

  1. Vilket framgångsrikt sätt att få människor intresserade och delaktiga!

  2. Word…

  3. Som i ”bra sagt!”

Speak Your Mind

*