Mycket på agendan idag så jag fick ta en extra lång promenad…

…för att sedan hinna med allt det jag ville hinna med idag.

Ibland känns det som jag behöver hoppa direkt ur sängen in på kontoret en trappa ner i huset där jag bor. Massor med saker på min Att-göra-lista. Då är det allra bäst att först gå ut en sväng i naturen, lyssna på fåglarnas muntra kvitter och känna de första värmande solstrålarna (eller i andra fall bitande kyla). Hur som helst, det gör en annan start på dagen och det betalar sig. Många av mina kollegor i det internationella Genuine Contact community brukar prata om att ”go slow to go fast” – och det stämmer oftast tycker jag.

Därför lägger vi stor fokus vid förberedelser såväl i utvecklingsprocesser som inför enskilda möten. Jag har ju redan berättat om hur vi använder Utvecklingskompassen för att få med alla viktiga aspekter innan vi bestämmer HUR förbättringsarbetet ska genomföras. För enskilda möten brukar vi t ex räkna med två timmars designarbete för varje mötestimma. Sedan har vi gjort vårt, så i mötet är det deltagarna som till synes självstyrt gör jobbet. Brilliant!

Go slow to go fast!

Visst är det vackert i skogen där jag bor? Det finns ju en hel del färger även innan löven börjat knoppa ut på allvar. De torra löven bidrar med en nyans, det gröna finns ju alltid i granarnas barr liksom i mossan som lyser upp med solens strålar. Plastpåsen skiftar i såväl gult som blått och frosten bidrar med det vita. Sannerligen skönt.

 

IMG_0489

Comments

comments

Speak Your Mind

*