Förberedelser pågår inför…

…tisdag då våra kursdeltagare kommer för att under dagarna tre lära massor om WPPF – en kraftfull mötesmetod som bjuder in hela människan och skapar förutsättningar för kreativa och effektiva möten. Vi är på Gaia Life Kursgård i Fjärås strax söder om Göteborg. En magisk plats med ”mycken skönhet” – balsam för själen, som en av kursdeltagarna sade förra året.

IMG_0262

Just nu skriver jag ut ett lättöverskådligt material om lärstilar som vi ska titta på och göra någon av de förenklade testerna. Som mötesledare är det viktigt att vara uppmärksam på att alla människor har olika preferenser vad gäller lärstil och att vi har många olika intelligenser. Det är en av anledningarna till att vi brukar räkna två timmars förberedelser för en timmas genomförande…

Vi säkerställer att det blir variation under mötet/utbildningen så att alla deltagare åtminstone någon gång under mötet arbetar från sina preferenser. Att vi varierar arbetssätt ökar också möjligheten att energin hålls hög i mötet. Detta är inga nyheter – men att leva som vi lär är nytt på de flesta håll…eller?

IMG_0194

Det finns en rad olika perspektiv på lärstilar: Hur du läser av omgivningen och hur du processar den informationen, hur du koncentrerar dig, vad som motiverar dig, vilka egenskaper du har preferens för och vilka sinnen du använder mest i lärandet, hur du navigerar i ett informationsmaterial och hur du minns och löser problem. (Källa: Några lärstilstest, Nationellt Centrum för Flexibelt Lärande)

På torsdag eftermiddag åker ett gäng nöjda kursdeltagare hem för att praktisera sina nyvunna kunskaper. I vårt uppföljningsmöte efter sex månader, som vi genomför på distans mha WPPF-online, kommer vi att höra allt fantastiskt som de redan hunnit åstadkomma. Wohooooo så häftigt!

Comments

comments

Speak Your Mind

*