Dags att ta hand om mig själv…

…så nu är det dags för floating som jag ska berätta lite mer om nedan, men först lite om vad vi pysslat med under de senaste dagarna.

Igår avslutade jag tre fabulösa dagar där jag tillsammans med 8 kursdeltagare, från runtom i Skandinavien, utforskat hur vi skapar bästa möjliga lärmiljöer när vi samlas med andra för att utföra något viktigt tillsammans.

Vi har lärt om vikten av att skapa ett bra klimat för lärande, medvetenhet om alla våra kapaciteter, hur vi tar hänsyn till olika lärstilar, bjuder in hela hjärnan (höger-vänster hjärnhalva), litar på intuitionen, tar hänsyn till egna/andras filter, hur vi håller energin hög genom mötet och hur vi kan ge utrymme för ”sorgeprocesser” i förändringsarbete mm.

Vi har också funderat över om vi behöver ha alla de möten vi har i våra organisationer. För det växer väl inte mossa på era stolar? (Gaia Life Kursgård)
IMG_9841

Jag har delat med mig av WPPF metoden som är ett sätt att skapa möten som tar hänsyn till ovanstående och leder till KONKRETA RESULTAT! Kursen resulterade bl a i att deltagarna gjorde 6 olika designs för möten som kommer att genomföras de kommande veckorna. Ett pågår just nu i Värmland om jag minns rätt. Jag ser fram emot uppföljningsmötet vi ska ha i april! Wohooooo!

Min övertygelse är att alla organisationer bör ha som absolut mål att ALLA möten för lärande/utveckling ska vara effektiva, inbjuda till delaktighet, vara stimulerande/roliga och GE ENERGI! Är det inte så hos dig?? Då är det dags att göra något åt det. SUTA SLÖSA!

Lite om floating (från floatingmassage.se)
När du floatar ger du hjärnan ledigt. Floating minskar stresshormoner i blodet och ökar utsöndring av endorfiner. Under floating alstrar hjärnan thetavågor som ger ett tillstånd av djup avslappning, en slags vaken sömn, som endast kan uppnås av mycket lång meditationsträning.

…inte fel som avslappning, en dag som den här/Thomas

Comments

comments

Comments

  1. Låter underbart!

Speak Your Mind

*