On tour med mobilt kontor…

…praktiserades förra veckan då Open Space Consulting/jag var på tour bland de norska fjordarna. Måhända fick du ett mail som skickades från detta mobila kontor (se bild) när jag väntade på en färja över Sognefjorden. En klar fördel att kunna arbeta på distans är att jag är mindre bunden vilket gör att jag kan unna mig en extra utfärd då och då.

På vägen utbildade jag 20 personer inom statlig förvaltning i Oslo i att använda Open Space-metoden i utvecklingsprocesser. Jag hann också med vårt årliga Nordiska OpenSpaceOnOpenSpace i Ålesund. Vår kollega Hege bjöd in, till en magisk plats Ulla fyr utanför Ålesund.

Sedan hade jag alltså en vecka att ”cruisa” utefter fjordarna. Nåt som jag önskat i många många år. Jag har rest i alla världsdelar men hit dröjde det ända tills nu. Men den som väntar på nåt gott… Helt magiskt! Jag reste själv och tillät mig att ”vara i Open Space” – ingen plan, ingen rutt för dagen mm. Jag bara följde min intuition och min lust. Jaja, det ledde till att jag fick vänta någon timme extra på en färja eller t o m vända någon gång – men det fanns alltid en/flera fördelar i det – tid för ett bad, kolla kartan, en stunds arbete ”i kontoret”…

Jag gillar att resa, när resan i sig är målet. Annars har vi oftast ett mål att vi ska någonstans och resan blir bara ett medel att nå dig. Prova det! Du kan göra det när du går ut i skogen – men det är rätt svårt, kräver träning!

Nåväl det var gott att komma hem igen – och nu sitter jag på tåget med målet Aspö i Karlskrona skärgård där jag ska jobba med en grupp i dagarna två. Nu har jag ett mål men njuter likväl av färden!

Allt gott

Nordiskt OSonOS

Nordiskt OSonOS

Open Space Consulting - on tour

Open Space Consulting – on tour

Comments

comments

Comments

  1. hmm – det mobila kontoret ser du här (eller via länken till min hemsida)

  2. Läckert.

Speak Your Mind

*