Träffade en ledningsgrupp idag…

…och hade designat ett två timmars möte med målet att de skulle göra ett informerat beslut om de vill gå vidare med en öppen process med alla sina medarbetare.

Min kontakt på plats och jag började med att möblera om rummet. Det långa bordet drogs undan. Fika var beställt så starten blev bra (-:

När väl alla satt i cirkeln hade vi en ”transfer-in” – en ”övning” för att landa och fokusera. Några vred på sig lite men när vi väl var i hamn och alla hade lyssnat på varandras tankar (fokus var på läget i organisationen) så förstod de att det inte bara var ”flum” utan att vi faktiskt fokuserar på de väsentliga frågorna, dessutom på ett effektivt sätt. Som vanligt var de förvånade över hur mycket som redan kommit fram!

Under de två timmarna som mötet pågick hade jag ett par kortare informationspass, dels om hur jag arbetar med helheten i utvecklingsprocesser med hög delaktighet dels mer specifikt om Open Space-metoden som de intresserat sig för. Däremellan reflektion/samtal i mindre grupper och samtal i hela gruppen kring möjligheter och utmaningar med det jag erbjuder dem. Vi avslutade med en plan för hur vi går vidare och en avslutningscirkel (laget runt).

Gissa om de är taggade?! Detta är en helt ny möjlighet som öppnar upp sig för dem och nu planeras 2 + 2 dagar med all personal. Dessförinnan en heldags förberedelser med ledningen. Vi har även en planerad uppföljning på två halvdagar inkl utvärdering efter sex månader. Till det kommer andra aktiviteter som följer av processen. Here we go!

Comments

comments

Speak Your Mind

*