…att gå från BRA TILL BÄST!

Sitter i tåget – en utmärkt uppladdning inför morgondagens arbete på en skola i Linköping där personalen vill utforska och bestämma hur de vill utveckla sin verksamhet för att gå FRÅN BRA TILL BÄST!

Det stora konferensrummet möbleras, skyltas och prepareras i detalj under eftermiddagen för loggaatt vi imorgon bitti kan fokusera på att vara helt närvarande för deltagarna. Vi börjar med en paus/fika – att mötas av kaffedoft är en bra start – och en bra start är viktig!

Rektorn hälsar sedan välkommen och beskriver på några minuter syfte, mål och hur dagen ska följas upp framöver. Det är nämligen inte ”bara en dag” utan starten på ett ”vidareutvecklingsarbete” där de frågor som medarbetarna tycker är viktigast identifieras. Dessa frågor utforskas och sedan bestämmer de om/hur de vill gå från ord till handling. Var det bara en bra dag eller vill jag GÖRA något som resultat av våra utforskande samtal?

Konceptet bygger på en inbjudan att engagera sig och ta ansvar för förbättringsarbetet. Alla i verksamheten har möjlighet att bli ”frågebärare” i det fortsatta arbete. Det blir spännande att se vad som händer!

I förarbetet har vi klargjort syfte och mål, definierat spelplanen/ramarna och planerat uppföljningen. Gediget förarbete är en förutsättning för bra resultat!

Comments

comments

Comments

  1. Från bra till bäst, känns igen!

  2. Det räcker väl bra med att hota medarbetarna med repressalier om de inte bidrar?

  3. Haha, Anna, tur att ni inte patenterade den (-: hade med ett ex av er dokumentation och de föll för den direkt! Hoppas det går lika bra!

  4. Peter – du får lansera ordet ’inbjudan’ på din arbetsplats (-:

  5. Kallelse är ordet

  6. )-: (-:

Speak Your Mind

*