November 2010 / Augusti 2010

Nyheter – Open Space Consulting

På plats framför braskaminen efter en frostbiten promenad. Höstmörkret ger ju alltid lite extra ’space’ för slow motion vilket förutom återhämtning kan öppna upp för kreativitet.

När jag fått upp värmen går jag in i arbetsrummet, ställer mig vid min whiteboard eller vid datorn o är kreativ… Lätt som en plätt!

Här kommer årets tredje nyhetsbrev. Vardags-reflektionen är idag en introduktion till en artikel jag skrivit i nätmagasinet Ledarskap & Förnyelse.

Därefter berättar jag om ett ’coming event’ för ledare att möta andra ledare – från andra delar av världen – kring utmaningen att skapa friska organisationer.

Slutligen ett erbjudande om att sluta ha tråkiga möten samt som vanligt, spännande tips på utvecklande aktiviteter såväl i när som i fjärran. Som avslutning ser du hur en bild jag tog imorse – vackert men kallt…och Du: God Jul!

Thomas Herrmann

Vardagsreflektionen – ta tillvara på potentialen genom genuina möten
Idag introducerar jag en gästkrönika jag skrivit på nättidningen Ledarskap & Förnyelse. Där berättar jag lite om mina erfarenheter och vilken dold potential som finns att hämta hem såväl i näringsliv som i offentliga sektorn. Det handlar om 10-tals procents förbättringsutrymme – som inte nyttjas idag – och som du som arbetsgivare redan betalar för!

I krönikan skriver jag om förutsättningar som är nödvändiga för att få utväxling när du släpper loss potentialen i din organisation. Du får också några praktiska tips som hjälper dig på vägen till möten med genuin kontakt och full kraft! Läs hela krönikan.
Coming event: Virtual workshop – health and balance in organizations

Tillsammans med våra Kanadensiska kollegor erbjuder vi ledare över hela världen att mötas för att lära och utbyta erfarenheter kring hur man skapar en frisk organisation.
Du upplever dessutom en produktiv utvecklingsprocess på distans (i realtid). Vi kombinerar tekniken Microsoft Live Meeting med vår metod för produktiva möten på distans. Läs mer om distansmöten.

Vår utgångspunkt är att formeln för en frisk organisation redan finns. Vi stödjer er att upptäcka den och nyttja den för att utveckla en livsbejakande miljö.

Vi erbjuder några olika alternativ:
1. Taster/smakprov – om du är nyfiken o vill veta mer. DATUM 31/1, 1/2, 8/2 (en timma).
2. Introducerande workshop som ska ge insikter i möjligheter som ligger i att återskapa hälsa och balans i din organisation. DATUM: 28/2-1/3, 7-8/3 (två workshops á två tillfällen/3 tim).
3. Fördjupning. Lär dig att göra en diagnos av hälsotillståndet i din organisation, på ett kvalitativt och livsbejakande sätt. Staka ut vägen till en livsbejakande och effektiv vardag. DATUM: 4, 5, 11, 12/4 (en workshop/fyra tillfällen/3 tim).

En fullständig inbjudan publiceras på vår hemsida under december månad.

 

Lärtillfällen – SLUT PÅ TRÅKIGA MÖTEN!
Skaffa förmågor att släppa loss krafterna ni har genom att skapa effektivare möten/utvecklingsprocesser. Kurserna ger även en fördjupad förståelse för det förhållningssätt som The Genuine Contact Program bygger på.

Från 2011 erbjuder vi främst våra kurser internt i företag/organisationer. Ibland kan vi erbjuda enstaka platser till externa intressenter.

ÖPPEN KURS: Processinriktad Mötesledning/Whole Person Process Facilitation
Metoden är ett ’perfect match’ till ’Open Space’. Den passar när man har en mer styrd agenda, t ex i personalmöten och i utbildningssituationer. Strukturen ger utrymme för intuition och kreativitet, tar hänsyn till olika lärstilar och ger förutsättningar för hög energi genom hela mötet. SLUT PÅ TRÅKIGA MÖTEN!
24-26 januari 2011 Info/anmälan

 

…och så några tips

UTVECKLANDE AKTIVITETER I NÄRHETEN

Mentorcirkel i Västsverige
Nästa tillfälle då vi inbjuder till erfa-utbyte och lärande kring Open Space och Genuine Contact är torsdagen den 20 januari 2011, kl 9-12. Info/anmälan

The active citizens project. En fantastisk möjlighet genom British Council Sweden: Do you have the drive and dedication to bring about social change? Are you passionate about meeting other cultures and willing to learn from them? Are you based in the Gothenburg area? För info/anmälan.

Medskapa framtiden! Ett interaktivt symposium om att skapa en ny dröm om jorden och människan. 28/11 Malmö, Göteborg 5/12, Stockholm 11/12. Info/anmälan

…I FJÄRRAN

Mentorcirkel i Frankfurt, Tyskland
I samband med det årliga Lernforum Grossgruppenarbeit inbjuds till ett lärtillfälle för GC-professionals. Information och anmälan.

Datum klara för: 19:e World OpenSpaceOnOpenSpace i Santiago de Chile
Det blir den 19-22 oktober 2011. Då samlas vi för den årliga internationella konferensen. Se ’Pre-invitation’

…PÅ NÄTET

Ledarskap & Förnyelse är ett nytt nätmagasin om hållbart ledarskap. Webbplatsen vänder sig till dig som är intresserad av ledarskap, djupgående förändring, personlig utveckling, hälsa, miljö och samhällsutveckling.

Intresserad av konfliktlösning?
Ubuntu Toolbox Project är en generös möjlighet att fritt få tillgång till en massa verktyg/övningar för konfliktlösning. Du får dessutom information om workshops och möjligheten att knyta kontakter.

Produktiva möten på distans, för utbyte av erfa kring möjligheter med att samarbeta i realtid, på distans. Väl inne på LinkedIn, sök på namnet ovan.

Genuine Contact Skandinavien, en plats för erfa-utbyte & lärande kring hur The Genuine Contact Program kan bidra till effektivare och friskare organisationer och människor. Väl inne på Facebook, sök på namnet ovan.

Genuine Contact Professionals, på LinkedIn – en internationell mötesplats för erfa-utbyte/lärande.

Open Space Technology World Community, på Ning, med bl a en grupp för Svenska Open Space Institutet. Välkommen!

Epostlistor:
Internationell Genuine Contact Epostlista: Info/anmälan

Den gamla traditionella ’OS-list’ en internationell mötesplats för ’Open-Space-niks’. Mer än 650 deltagare o periodvis väldigt aktiv! Info/anmälan

Det finns många mötesplatser för stöd & lärande på nätet. Än så länge så tycker jag att de ’gamla’ epostlistorna är mest livaktiga och givande men sociala media är nog framtiden så välkommen att vara med och experimentera…

Comments

comments

Speak Your Mind

*