Tips för fortsatt lärande – om Open Space-metoden och The Genuine Contact program

Litteratur

  • Här finns en omfattande litteraturförteckning som informerat The Genuine ContactTM  Program
  • Harrison Owens bok ”Open Space Technology – A User´s guide” är en bra start/ praktisk handledning. På Harrisons hemsida finns böcker och ”papers” att ladda ner gratis bl a den första utgåvan av ”User’s Guide”.
  • Massor av mer litteraturtips kan hittas via länkarna nedan!

Hemsidor
Några speciellt rekommenderade hemsidor i övriga världen

The Genuine Contact Program

Open Space-metoden

Möten/konferenser för erfarenhetsutbyte

  • Årligen genomförs ett internationellt WOSonOS där personer som arbetar med Open Space metoden möts. 2003 hade vi förmånen att arrangera tillsammans med OSI Danmark. 2016 genomförs det i den 9-12 november i Manila, Philippinerna. HÄR finns även dokumentation från tidigare konferenser.
  • Årligen arrangeras ett Nordiskt OpenSpaceOn-OpenSpace (erfarenhetsutbyte i Open Space), 2015 arrangerades det i Island och i år är det vår tur i Sverige den 11-13 augusti. Nästa år blir det på Öland i mitten av augusti.
  • Mentorcirklar/nätverk finns runt om i världen. I Sverige finns nätverk bl a i Göteborg, Örnsköldsvik och Stockholm. Kontakta oss eller fråga på någon av våra mötesplatser på nätet. Årligen genomförs internationella mentorcirklar i Frankfurt (januari) och Amsterdam (september). De flesta somrar har vi även en Europeisk ‘Sommar-akademie’.

 

Emaillistor för erfarenhetsutbyte
Genuine Contact list. (du behöver ett Google-konto – lätt fixat!) En mötesplats för erfa-utbyte mellan personer som gått någon av utbildningarna i The Genuine ContactTM Program eller andra intresserade. I dagsläget ca 300 personer från olika delar av världen.
Open Space listserve. Över 700 personer från hela världen. Gå in och följ instruktionerna för att gå med. Livligt trafikerad (se till att ordna en mapp i din mail så du inte får allt i inkorgen!)

Nya mötesplatser/sociala media
Facebook. Sök grupperna: Genuine Contact Skandinavien eller ‘Sidan’ Svenska Open Space Institutet. Två ganska nyöppnade mötesplatser för informations och Erfa-utbyte och lärande – på “Skandinaviska”. För motsvarande internationella grupp sök: Genuine Contact Program.
Gilla OpenSpaceConsulting på Facebook så kan du smidigt hänga med i nyhetsflödet, om du ‘är’ på Facebook vill säga.

LinkedIn. Sök grupperna: Open Space Technology och Genuine Contact Professionals. En internationell mötesplats för information och erfa-utbyte och lärande.

Koppla gärna upp dig mot mig på LinkedIn också, även där postar jag information kontinuerligt. Thomas Herrmann på LinkedIn